Honing tegen hooikoorts - Honingwinkel

Honing tegen hooikoorts

Het begin van de lente betekent zon, zacht weer en opkomend groen. Als je alleen last van hooikoorts hebt, dan kan de lente ook voor enige onaangename reacties zorgen. Ieder die ooit last heeft gehad van hooikoorts weet hoe vervelend het kan zijn als je niet met volle tuigen van de opbloeiende natuur kunt genieten. Gelukkig kan honing helpen om deze vervelende klachten te verminderen zodat je weer vol goede moed de lente en zomer in kan! 

Helpt honing tegen hooikoorts?

Om volledig eerlijk te zijn: honing is geen medicijn tegen hooikoorts. Dat betekent alleen niet dat honing niet kan helpen tegen hooikoorts. Het idee dat honing helpt tegen hooikoorts komt doordat honing is gemaakt van het stuifmeel van pollen. Op deze manier belanden er ook deeltjes van de pollen waar mensen allergisch voor zijn in de honing. Door deze honing vroeg voor het pollenseizoen te eten, kan er een resistentie tegen de pollen worden opgebouwd. Zo kan je wanneer de pollen weer door de lucht vliegen, hiervan minder last ondervinden. 

Lokale honing tegen hooikoorts

De maar is alleen dat de honing dan wel de deeltjes uit deze pollen moet bevatten. Er zijn zoveel verschillende soorten honing en verschillende soorten hooikoortsen dat niet elke honing zal helpen. Wanneer u daarom wilt proberen of honing voor uw hooikoorts werkt, is het aan te raden om voor lokale honing of streekhoning te kiezen. De kans is in dit geval namelijk hoger dat de bijen in aanraking zijn geweest met de pollen waar jij last van krijgt. 

Hoeveel honing moet ik hiervoor eten?

Om een resistentie voor iets op te bouwen is het de bedoeling om er regelmatig mee in aanraking te komen. Om bijvoorbeeld dagelijks een kleine hoeveelheid te eten kan deze resistentie worden opgebouwd. Meer dan een eetlepel is hier echt niet voor nodig. Het is daarom zeker het proberen waard of honing ook werkt tegen uw hooikoorts klachten. 

Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Neem contact op met een specialist voor je de adviezen op deze website toepast.

Terug naar blog