Manuka honing

Pure manuka honing is een uniek product afkomstig uit Nieuw-Zeeland, dat bekend staat om zijn vele gezondheidsvoordelen en helende eigenschappen. Het hoge gehalte aan methylglyoxal (MGO) in manuka honing maakt het een krachtige antibacteriële en antivirale stof, die kan helpen bij de behandeling van infecties en het versterken van het immuunsysteem.

37 producten

Algemene informatie

Wat is Manuka honing?

Manuka honing is een mono florale honing van de Manuka-struiken (Leptospermum scoparium). De Manuka-struiken groeien met name in Nieuw-Zeeland en hebben een lange geschiedenis als bijzondere struik onder de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland. Deze honing is de meest uitgebreide wetenschappelijk onderzochte honing op gezondheidseffecten. Manuka honing heeft een unieke en zeer sterke smaak en is donkerbruin van kleur.


Manuka honing kopen?

Wil je Manuka honing kopen? Honingwinkel.nl heeft een zeer ruim aanbod Manuka honing van de beste kwaliteit. Honingwinkel.nl verkoopt alleen Manuka honing dat getest en gecertificeerd is. De kracht van de werkzame stof MGO wordt aangeduid door getallen in de naam. Hierdoor weet je precies wat je in huis haalt. Het assortiment loopt van MGO 100MGO 250MGO 400MGO 550MGO 850 naar MGO 1000+. Alle Manuka honing is van topkwaliteit merken zoals Zealandia Manuka Honing, Manuka Health en Manuka New Zealand.


Wat is MGO, waar komt het vandaan en wat maakt MGO zo bijzonder?

MGO (methylglyoxal) is het belangrijkste antibacteriële component en is tevens de essentiële verbinding in Manuka honing. Het komt af van de omzetting van dihydroxyaceton (DHA) in Methylglyoxal. Dit antibacteriële component is nodig om sommige micro-organismen te doden die ziektes kunnen veroorzaken. Dihydroxyaceton wordt in hoge concentratie aangetroffen in de nectar van de bloemen van Manuka-struiken.MGO is de enige officiële wetenschappelijke maatstaaf die ook de overheid van Nieuw-Zeeland hanteert om de kwaliteit en sterkte van de Manuka honing te meten. Elke pot die we verkopen is getest en gecertificeerd m.b.t. het MGO-gehalte. Het MGO-gehalte is weergeven op de verpakking. MGO is een zeer reactieve verbinding. Vanwege zijn unieke chemische structuur reageert het met bacterieel DNA en verstoort het zijn structurele integriteit en functie. Het voorkomt dus direct de vorming van nieuwe bacteriële cellen.Daarnaast gebruiken leden van een van de imkerorganisaties in Nieuw-Zeeland genaamd Manuka Honey Assaciation het label/keurmerk UMF.  Omdat UMF een minder nauwkeurige maatstaaf is, wordt het niet door de overheid als maatstaaf geaccepteerd om de effectiviteit Manuka Honing te meten. Daarom gebruiken kwaliteitsmerken zoals o.a.Zealandia Manuka Honey en Manuka Health als aanduiding “MGO” en geen “UMF”.


Hoe gebruik je Manuka honing?

In de ochtend 1 tot 2 theelepels op nuchtere maag rechtstreeks vanuit de verpakking op de tong laten smelten en ander eten en drinken vermijden gedurende minstens 15 minuten.Manuka honey kan ook op huid worden gesmeerd. 

Lees voor meer informatie over Manuka honing ook eens:

7 manieren hoe je Manuka honing kan gebruikenDe werking van Manuka honing in 5 vragenDe werking van honing in 5 bijzondere honing soorten**Houd er rekening mee dat honing op temperaturen van 40 graden of hoger zijn werkzame stoffen kan verliezen, doordat deze hoge temperaturen de honing kunnen beschadigen. **verwarm uw Manuka honing of honing nooit in magnetron.


Veelgestelde vragen over Manuka honing

Wat is MGO?

De letters MGO komen van methylglyoxal. Methylglyoxal is een stof met een relatief sterke anti-bacteriële werking. Wanneer er een MGO-gehalte bij een Manuka honing staat, betekent dit dus hoe groot de hoeveelheid methylglyoxal in de honing is. Gezien Manuka honing veel wordt gegeten voor zijn anti-bacteriële werking, staan bij onze honingen de MGO-gehaltes altijd vermeld.

Welke sterkte Manuka honing moet ik kopen?

De Manuka honingen zijn opgedeeld in MGO-gehaltes. De waardes zijn op te delen in de verschillende groepen. Wanneer je puur voor de voedingswaarde de Manuka honing koopt, is een MGO-gehalte van 100+ voldoende. Vanaf de 250+ ga je daar ook gezondheidsvoordelen bij zien. Vanaf de 550+ wordt de anti- bacteriële werking als hoog beschouwd. Bij Honingwinkel hebben we Manuka honing welke oploopt tot de 1350+ aan MGO-gehalte. Deze honingen hebben een zeer sterk anti-bacteriële werking.

Hoe gezond is Manuka honing?

Door het bezitten van methylglyoxal heeft Manuka honing een sterk anti-bacteriële werking vergeleken andere honingen. Manuka honing wordt daarom geprezen voor deze werking. Het kan helpen bij ontstekingen, de groei van darmflora en het bestrijden van schadelijke bacteriën. Hoe hoger daarnaast het MGO-gehalte is, hoe hoger de anti-bacteriële werking van de honing is en de impact op de gezondheid.

Waar kan ik echte Manuka honing kopen?

De populairiteit van Manuka honing heeft ervoor gezorgd dat er een markt van Manuka honing beschikbaar is welke niet gekeurd is door de Nieuw-Zeelandse autoriteiten. Bij Honingwinkel.nl hebben we alleen maar echte Manuka honing te koop. Op deze manier ben je verzekerd dat de waardes van de MGO kloppen en de honing uit Nieuw-Zeeland afkomstig is en daar is gekeurd.

 

Let op!

Raadpleeg eerst je huisarts voordat je Manuka honing gebruikt wanneer je allergisch bent op bijensteek of/en honing.  Kinderen onder de 1 jaar mogen geen Manuka honing gebruiken.

Naast Manuka honing heeft honingwinkel.nl ook verschillende soorten en in het assortiment.