Manuka honing is de laatste jaren de bekendste honingsoort te noemen. De in Nieuw-Zeeland gemaakte honing staat bekend om zijn hoge MGO-waarde en daarom geliefd bij mensen die honing om zijn gezonde werking eten. Wanneer je net bekend bent met deze honing, dan zullen deze termen je hoogstwaarschijnlijk weinig zeggen. Wanneer jij ook onder deze groep behoord, lees dan vooral verder. Ook wanneer je graag meer te weten wilt komen over deze bijzondere honing zijn er genoeg weetjes in dit blog te vinden.
De smaak en structuur van Manuka honing
Wanneer je niks zou weten over het gebruik van Manuka honing, zul je bij het openen van een potje al zien dat het om een bijzondere honing gaat. Manuka honing heeft namelijk een dikke structuur die ook wel crème wordt genoemd met een donkerbruine kleur. De honing heeft een unieke en zeer sterke smaak. De typische honingsmaak komt hierin sterk naar voren met subtiel kruidige tinten en bijpassende aroma.
MGO van Manuka honing
Manuka honing wordt door veel mensen echter niet om zijn unieke smaak gekocht, maar om de hoge MGO waarde. Hier staat dan ook het MGO-gehalte voor. Is deze er niet? Dan heb je waarschijnlijk te maken met niet originele Manuka honing. Bij het MGO-gehalte geldt: hoe hoger de MGO-waarde, hoe hoger de werking van de honing. De Manuka honing kan worden gegeten, maar ook op de huid worden gesmeerd.
Het eten van Manuka honing
Wanneer je Manuka honing wilt eten dan kan je dit op diverse manieren doen. Het belangrijkste bij het eten van Manuka honing is dat je de honing niet teveel verhit. Op deze manier gaan namelijk belangrijke enzymen in de honing verloren. Wanneer je echter de honing mengt in je yoghurt, smoothie of los heb je hier geen last van. Voor diverse lekkere ideeën kan je verder lezen via: 7 manieren hoe je Manuka honing kan gebruiken.
De relatief hoge prijs van Manuka honing
Wat waarschijnlijk verder opvalt aan Manuka honing is dat de prijzen van Manuka honing hoger ligt dan bijvoorbeeld een standaard bloemenhoning. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst komt Manuka honing uit Oceanië waardoor de honing een lange reis moet maken voordat deze in onze webshop komt te liggen. Daarnaast is Manuka een schaarse honing omdat de honing wordt gemaakt van de Manuka plant. Er is daarom een maximaal aantal aan Manuka honing wat jaarlijks kan worden geproduceerd. Hoe hoger daarnaast het MGO-gehalte van de honing is, hoe hoger de prijs van de honing. Om deze rede is er daarom helaas ook veel niet echte Manuka honing te vinden. Deze hebben een prijs die vaak te goed is om waar te zijn. Lees daarom altijd goed het etiket of de Manuka honing wel alle keurmerken bezit en daadwerkelijk uit Nieuw-Zeeland of Australië komt. Zo voorkom je dat je geld betaald voor Manuka honing die geen sterke MGO eigenschappen bezit.
Manuka honing bij Honingwinkel.nl
Gelukkig is voor de consument die niet teveel wilt uitzoeken er een uitgebreid assortiment van Manuka honingen bij Honingwinkel.nl. Al onze honingen zijn gecertificeerd waardoor je betrouwbaar jouw Manuka honing kan kopen. We hebben in alle populaire MGO-gehaltes verschillende keuzes voor jou. Denk hierbij aan:
Ben je daarom op zoek naar Manuka honing? Bestel deze dan bij Honingwinkel.nl.