De werking van honing in 5 bijzondere honing soorten - Honingwinkel

De werking van honing in 5 bijzondere honing soorten

Honing is lekker zoet, uitstekend in de thee of yoghurt en ook nog is een natuurproduct. Buiten deze eigenschappen wordt honing ook geprezen door zijn antibacteriële werking en andere voordelen die honing op de gezondheid moet hebben. Het aantal unieke honingsoorten nemen dan ook in populariteit toe, maar welke speciale honingen zijn er? En wat is de werking van deze unieke honingsoorten? We leggen het graag aan je uit via de 5 meest bijzondere honingsoorten.

1. De werking kastanjehoning

Wanneer je aan kastanjes denkt, dan denk je niet gelijk aan fleurige bloemen. Dat maakt deze honing wellicht al bijzonder want van deze boom kan een unieke honing worden gemaakt. Het leuke aan deze honing is dat deze ook erg populair is onder de kenners om te eten voor zijn smaak. Door de licht bittere touch is kastanjehoning goed te combineren met diverse gerechten en kaasjes. In Italië zijn ze er dan ook dol op. De werking van Manuka honing is om je een oppepper te geven voor het sporten. Zo zit er in deze honing vitamines en mineralen en is het zoals andere honingen een zoete smaaksensatie. 

2. De werking acaciahoning

Vergeleken de vorige honing is deze honing juist erg mild en daarom populair om in gerechten te stoppen. De werking van acaciahoning is ook weer heel anders. Deze honing wordt gebruikt wanneer er klachten aan de luchtwegen zijn. Door de zachte smaak wordt de honing ook gebruikt om te kalmeren. Net als andere honingsoorten is deze ook geschikt om je keel te verzachten bij een verkoudheid.

3. De werking heidehoning

De schitterende roze-paarse weideplant zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook een traktatie voor bijen. Van deze schitterende plant kan ook een bijzondere honing worden gemaakt. De werking van heidehoning is niet wetenschappelijk onderzocht. Toch wordt de honing traditioneel gebruikt voor spijsverteringsstoornissen en nierinfecties. De werking is zo niet alleen uniek van heidehoning, ook de kruidige en zachte smaak is een ware smaaksensatie te noemen.  

4. De werking van Koninginnegelei

Dit bijzondere product is eigenlijk geen honing, maar heeft zo’n bijzondere werking dat deze niet in het lijstje mocht ontbreken. Koninginnegelei staat ook wel bekend als Konningemelk of Royal Jelly en wordt gemaakt om de larven uit te laten groeien tot volwassen bijen. De Koningin, die mag er haar hele leven van eten. De werking van Koninginnegelei kan de psychische gezondheid verbeteren (Morita, H, 2012) en zit daarnaast boordevol voedingsstoffen. Het is daarmee te gebruiken als voedingssupplement om jouw gezondheid een boost te geven. Niet voor niets dat de Koninginnebij twee keer zo groot en meer dan 30 keer zo oud wordt als andere bijen!

5. De werking van Manuka honing

De nummer 1 van deze lijst is een honing met de onbetwiste bekendste honing uit dit lijstje. Manuka honing is een honing die erg populair is geworden door zijn antibacteriële werking. Deze honing komt helemaal van de andere kant van de wereld, namelijk Nieuw-Zeeland. De werking van Manuka honing wordt bepaald door zijn MGO-waarde. Dit is een stofje dat in elke honing is terug te vinden, maar Manuka honing heeft er extra veel van. Hoe hoger de MGO-waarde dan ook is, hoe meer antibacteriële stoffen de honing bezit. Een antibacteriële werking is goed tegen ontstekingen, maar ook tegen bijvoorbeeld bacteriën en virussen. 

Bijzondere honingsoorten kopen?

Elke honing is weer uniek en zo heeft iedere honing ook een unieke werking. Wanneer je op zoek bent naar echte bijzondere honing soorten dan ben je bij Honingwinkel op het juiste adres. Bekijk ons assortiment, kom meer te weten over de verschillende soorten en ontdek zelf de werking die honing op jouw lichaam en gezondheid kan hebben bij Honingwinkel.nl.

Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Raadpleeg eerst je huisarts voordat je deze honingsoorten gebruikt wanneer je allergisch bent voor een bijensteek of/en honing. Kinderen onder de 1 jaar mogen geen honing gebruiken. 

Terug naar blog