Manuka honing

Filter

0
Onbeperkt


Wat is Manuka honing?

Manuka honing is een mono florale honing van de Manuka-struiken (Leptospermum scoparium). De Manuka-struiken groeien met name in Nieuw-Zeeland en hebben een lange geschiedenis als bijzondere struik onder de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland. Deze honing is de meest uitgebreide wetenschappelijk onderzochte honing op gezondheidseffecten. Manuka honing heeft een unieke en zeer sterke smaak en is donkerbruin van kleur.


Manuka honing kopen?

Wil je Manuka honing kopen? Honingwinkel.nl heeft een zeer ruim aanbod Manuka honing van de beste kwaliteit. Honingwinkel.nl verkoopt alleen Manuka honing dat getest en gecertificeerd is. De kracht van de werkzame stof MGO wordt aangeduid door getallen in de naam. Hierdoor weet je precies wat je in huis haalt. Het assortiment loopt van MGO 100, MGO 250, MGO 400, MGO 550, MGO 850 naar MGO 1000+. Alle Manuka honing is van topkwaliteit merken zoals Zealandia Manuka Honing, Manuka Health en Manuka New Zealand.


Wat is MGO, waar komt het vandaan en wat maakt MGO zo bijzonder?

MGO (methylglyoxal) is het belangrijkste antibacteriële component en is tevens de essentiële verbinding in Manuka honing. Het komt af van de omzetting van dihydroxyaceton (DHA) in Methylglyoxal. Dit antibacteriële component is nodig om sommige micro-organismen te doden die ziektes kunnen veroorzaken. Dihydroxyaceton wordt in hoge concentratie aangetroffen in de nectar van de bloemen van Manuka-struiken.

MGO is de enige officiële wetenschappelijke maatstaaf die ook de overheid van Nieuw-Zeeland hanteert om de kwaliteit en sterkte van de Manuka honing te meten. Elke pot die we verkopen is getest en gecertificeerd m.b.t. het MGO-gehalte. Het MGO-gehalte is weergeven op de verpakking. 

MGO is een zeer reactieve verbinding. Vanwege zijn unieke chemische structuur reageert het met bacterieel DNA en verstoort het zijn structurele integriteit en functie. Het voorkomt dus direct de vorming van nieuwe bacteriële cellen.

Daarnaast gebruiken leden van een van de imkerorganisaties in Nieuw-Zeeland genaamd Manuka Honey Assaciation het label/keurmerk UMF.  Omdat UMF een minder nauwkeurige maatstaaf is, wordt het niet door de overheid als maatstaaf geaccepteerd om de effectiviteit Manuka Honing te meten. Daarom gebruiken kwaliteitsmerken zoals o.a. Zealandia Manuka Honey en Manuka Health als aanduiding “MGO” en geen “UMF”.


Hoe gebruik je Manuka honing?

In de ochtend 1 tot 2 theelepels op nuchtere maag rechtstreeks vanuit de verpakking op de tong laten smelten en ander eten en drinken vermijden gedurende minstens 15 minuten.
Manuka honey kan ook op huid worden gesmeerd. 

** Houd er rekening mee dat honing op temperaturen van 40 graden of hoger zijn werkzame stoffen kan verliezen, doordat deze hoge temperaturen de honing kunnen beschadigen. 
 
** verwarm uw Manuka honing of honing nooit in magnetron.

Let op!
Raadpleeg eerst je huisarts voordat je Manuka honing gebruikt wanneer je allergisch bent op bijensteek of/en honing.  Kinderen onder de 1 jaar mogen geen Manuka honing gebruiken.


Naast Manuka honing heeft honingwinkel.nl ook verschillende soorten honing, biologische honing, streekhoning, Propolis en Koninginnebrij in het assortiment.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies