Recept: Honing-Gember Geglazuurde Zalm - Honingwinkel

Recept: Honing-Gember Geglazuurde Zalm

Als je op zoek bent naar een eenvoudig en smaakvol gerecht dat ook nog eens gezond is, probeer dan zeker dit recept voor honing-gember geglazuurde zalm. Het zoete en pittige glazuur geeft de zalm een onweerstaanbare smaak en zorgt ervoor dat dit gerecht een favoriet wordt bij het hele gezin.

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus (bij voorkeur lage natrium)
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: gehakte lente-ui en sesamzaadjes als garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. In een kom meng je de honing, sojasaus, gember, knoflook, citroensap, zout en peper. Roer goed om alle ingrediënten te combineren.
  3. Leg de zalmfilets op de bakplaat en bestrijk ze royaal met het honing-gember glazuur aan beide kanten.
  4. Bak de zalm in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12-15 minuten, of tot de zalm gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.
  5. Haal de zalm uit de oven en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer indien gewenst met gehakte lente-ui en sesamzaadjes voor een extra smaakvolle presentatie.
  6. Serveer de honing-gember geglazuurde zalm met je favoriete bijgerechten, zoals gestoomde groenten en rijst, voor een complete en voedzame maaltijd.

Tip: Je kunt ook groenten zoals broccoli, wortelen of paprika toevoegen aan de bakplaat en ze samen met de zalm roosteren voor een complete maaltijd in één keer.

Er zijn verschillende soorten honing die goed samengaan met zalm, afhankelijk van de gewenste smaakprofielen. Hier zijn enkele suggesties voor honingsoorten die lekker kunnen zijn met zalm:

  1. Klaverhoning: Klaverhoning heeft een milde, bloemige smaak en kan goed passen bij de natuurlijke smaak van zalm, zonder te overheersen.
  2. Oranjebloesemhoning: Oranjebloesemhoning heeft een lichte citrusachtige smaak die goed kan harmoniëren met zalm, waardoor een frisse en aromatische combinatie ontstaat.
  3. Acaciahoning: Acaciahoning is zeer delicaat van smaak, met een lichte en zoete toets. Het kan een subtiele zoetheid toevoegen aan de zalm zonder de smaak te overheersen.
  4. Lavendelhoning: Lavendelhoning heeft een unieke en bloemige smaak die goed kan samengaan met zalm. Het geeft een vleugje aromatische zoetheid aan het gerecht.
  5. Dennen- of sparrenhoning: Deze honingsoorten hebben een licht harsachtige smaak die goed past bij de vettige textuur van zalm. Ze kunnen een interessante en complexe smaakdimensie toevoegen aan het gerecht.

Het is belangrijk op te merken dat de smaakvoorkeuren subjectief zijn en dat elke persoon een andere voorkeur kan hebben. Het kan leuk zijn om te experimenteren met verschillende honingsoorten om te ontdekken welke combinatie het beste bij jouw smaak past. Probeer verschillende honingsoorten uit en ontdek jouw favoriete combinatie met zalm!

Terug naar blog

Ontdek De Ideale Honing voor dit Gerecht: