Wat is streekhoning? - Honingwinkel

Wat is streekhoning?

Streekhoning: het is een term die steeds vaker voorkomt in de honingwereld. Streekhoning is een verzamelnaam voor honing die uit een bepaald gebied afkomstig is. In Nederland wordt streekhoning vaak geassocieerd met Nederlandse streekhoning. Zo is er streekhoning uit Limburg, en Solidagohoning uit Nederland. Met deze honing ben je verzekerd dat de bijen gevlogen hebben in dit gebied. Streekhoning is naast zijn smaak, dan ook populair om te nemen tegen hooikoorts.  

Waarom werkt streekhoning tegen hooikoorts?

De gedachte dat streekhoning werkt tegen hooikoorts komt uit het gegeven dat hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen. De bijen gebruiken deze pollen om nectar te maken. Door streekhoning te eten, bouw je een immuniteit tegen deze pollen op. De werking van streekhoning tegen hooikoorts is niet wetenschappelijk bewezen, maar de meningen geven verschillende positieve ervaringen aan.

Is er ook streekhoning buiten Nederland?

Bij Honingwinkel.nl hebben we ook streekhoning buiten Nederland. Iedere streek heeft weer verschillende eigenschappen wat de honing een unieke werking kan geven. Naast de werking op de gezondheid, is honing ook erg lekker. Iedere streek heeft weer een unieke smaak, kleur en structuur. Voor de smaak geeft streekhoning ook de hoogste beleving.

Is streekhoning beter dan reguliere honing?

Streekhoning biedt een uitgesproken en unieke smaak vergeleken de meer standaard soorten honing zoals bloemenhoning. Wanneer je honing wilt gebruiken tegen de effecten van hooikoorts, dan heeft het weinig zin om een andere soort dan streekhoning te gebruiken. Streekhoning heeft daarom meer voordelen dan de standaard honing die je in de supermarkt koopt. Er zijn echter ook veel soorten honing die andere voordelen bieden. Het is dus erg afhankelijk welke honing de beste keuze voor jouw doel. 

Waar kan ik lokale honing uit mijn regio vinden?

Een lokale imker verkoopt over het algemeen honing die gemaakt is van bloemen uit de regio. Bij Honingwinkel.nl hebben wij de streekhoning van deze verschillende imkers verzameld en te koop in onze webshop. Je hoeft dus niet lang op zoek te gaan naar een imker bij jou in de buurt, maar kan deze gewoon bestellen bij Honingwinkel.nl!

Terug naar blog

Ontdek streekhoning: