Wat is de werking van koolzaadhoning? - Honingwinkel

Wat is de werking van koolzaadhoning?

Een witte of botergele kleur, boterachtige aroma en licht peperige smaak. De honingkenner zal op deze eigenschappen een eenduidig antwoord hebben: koolzaadhoning. Koolzaadhoning. Koolzaadhoning is niet alleen erg lekker, maar er wordt ook beweerd dat deze helpt voor de luchtwegen. In dit artikel lees je wat koolzaadhoning is en waar deze werking vandaan komt.

Wat is koolzaadhoning?

Koolzaadhoning kent zijn naam door de bloem waaruit de honing wordt gewonnen: de koolzaadbloem. In koolzaadhoning zit een hoge concentratie nectar welke afkomstig is uit deze bloemen. Dit wordt bereikt door de bijenkast te plaatsen in een gebied die voornamelijk bestaat uit koolzaadbloemen. Doordat de koolzaadbloemen niet het gehele jaar bloeien, is de honing vrij schaars en niet het gehele jaar verkrijgbaar.

Waar is koolzaadhoning goed voor?

Door de hoge dosering van de stofjes die in koolzaad zitten, worden er verschillende positieve werkingen van de koolzaadhoning vermeld. De werking van koolzaadhoning is net als veel andere honingsoorten door gebrek aan veel wetenschappelijk onderzoek helaas nog niet bewezen. De werking van koolzaadhoning komt daarom voornamelijk uit positieve ervaringen. Deze positieve werking van koolzaadhoning bevat onder andere:

 • Positief ervaring op wonden en brandwonden;
 • Bacterie dodend, daarom te gebruiken bij infecties en verkoudheid;
 • Rijk aan antioxidanten en daarom een boost voor een gezond voedingspatroon;
 • Duur van diarree verminderen.

  Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten het eten van koolzaadhoning vermijden. Wanneer je diabetes, prediabetes of een te lage bloeddruk hebt, moet je jouw arts of diëtist raadplegen voordat je honing consumeert. 

  Waar komt koolzaadhoning vandaan?

  Koolzaadhoning kan uit elk gebied met koolzaadbloemen komen. De koolzaadhoning van Honingwinkel.nl komt bijvoorbeeld uit onder andere Roemenië. Met koolzaadhoning  ben je verzekerd, waar deze ook vandaan komt, dat de honing voornamelijk van koolzaad is gemaakt. 

  Waar kan ik koolzaadhoning kopen?

  Bij Honingwinkel.nl hebben we verschillende soorten koolzaadhoning in ons assortiment. Ontdek wat koolzaadhoning voor jou kunnen bieden door jouw koolzaadhoning te bestellen bij honingwinkel.nl!

  Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen.

  Terug naar blog

  Ontdek Koolzaad Honing: