Is heidehoning gezond? - Honingwinkel

Is heidehoning gezond?

Afkomstig van de Franse struikhei is heidehoning een lekkere zomerse honing met karakteristieke en unieke smaak. De honing is lekker kruidig, maar er zijn ook varianten die gekenmerkt worden door een veel zachtere smaak. Heidehoning is daarmee een honing die iedereen kan bekoren die van honing houdt. Naast de uitgebreide smaak moet heidehoning ook gezond zijn, maar op welke manier is heidehoning gezond?

Is heidehoning goed voor je?

Heidehoning is populair geworden doordat de honing verschillende gezondheids- en helende voordelen moet hebben. Deze gedachte komt voort omdat heidehoning rijk is aan antioxidanten en antibacteriële eigenschappen heeft. Heidehoning wordt daarom traditioneel gebruikt bij spijsverteringsstoornissen en nierinfecties. 

Is heidehoning zo gezond als Manuka honing?

Een nog populairdere honing die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen is Manuka honing. Uit onderzoek van de universiteit van Dublin is gebleken dat de antioxidanten in Ierse heidehoning overeenkomen met de gehaltes die in de Ierse heidehoning zitten. In Nederland is hiervan nog geen onderzoek uitgevoerd, maar het is geen vergezochte gedachte dat op andere plekken de heidehoning vergelijkbare antioxidanten gehaltes hebben.

Waarom is heidehoning duurder dan reguliere honing?

Heidehoning is een seizoensproduct en kan daarom alleen in de zomermaanden worden gemaakt. Daarnaast kan heidehoning alleen worden gemaakt van struikenheiden wat van de honing een schaars product maakt. Deze schaarste zorgt ervoor dat heidehoning een relatief hogere prijs heeft dan reguliere honing.

Waar kan ik heidehoning kopen?

Bij Honingwinkel.nl hebben we verschillende soorten heidehoning van de hoogste kwaliteit. Benieuwd? Bekijk ons assortiment en ontdek zelf de voordelen die heidehoning voor jouw gezondheid kan bieden. Bekijk ook distelhoning, dennenhoning, eikenhoning amandelhoning en braambeshoning.

Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen.

Terug naar blog