Honing tegen maagzuur - Honingwinkel

Honing tegen maagzuur

Honing wordt vaak bestempeld als een natuurlijk middel dat kan helpen bij verschillende kwaaltjes. Zo wordt honing vaak gebruikt bij keelpijn en zou het ook een verzachtende werking hebben bij verschillende huidklachten. Dat men honing graag als natuurlijk middel gebruikt is wel duidelijk wanneer we kijken naar producten die tegen deze klachten op de markt zijn gebracht. Veel middelen tegen keelpijn bevatten honing, en ook verschillende huidverzorgingsproducten bevatten honing. Naast deze klachten zou honing ook kunnen helpen bij maagzuur. Niets zo vervelend als brandend maagzuur. Fijn als je dit op een natuurlijke manier kan verminderen! In deze blog bekijken we hoe honing kan helpen bij brandend maagzuur.

Honing tegen brandend maagzuur

Zure oprispingen en brandde maagzuur zijn kwalen waar veel mensen regelmatig last van hebben. De klachten kunnen op verschillende manier ontstaan. Denk hierbij aan alcohol, roken of stress. Echter kunnen deze klachten ook ontstaan door bepaalde soorten voeding of koolzuurhoudende dranken. Een goed gebalanceerd voedingspatroon kan de klachten verhelpen. Ben je op zoek naar een manier om de klachten te verlichten? Dan kan je honing proberen. Rauwe honing heeft het vermogen om dat brandigere gevoel in keel en slokdarm te laten verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Hoe kan honing helpen tegen brandend maagzuur?

Wanneer je honing tegen brandend maagzuur gebruikt brengt honing een beschermend laagje aan in de slokdarm waardoor dit verlichting geeft. Door de textuur van honing blijft er een laagje achter. Bovendien vermeld de honing zich in de maag met het maagzuur. Hierdoor neemt de zuurgraad van het maagzuur af waardoor het minder agressief de slokdarm kan irriteren.

Hoe gebruik je honing tegen brandend maagzuur?

Honing kan het beste puur worden gebruikt wanneer je last hebt van maagzuur of zure oprispingen. Vaak is een eetlepel voldoende om de vervelende klachten te verminderen. Hou je niet van de smaak van honing? Dan kan je de honing ook mengen in een glas thee of innemen met yoghurt. Echter mis je dan wel het verzachtende plakkerige laagje in de keel. Afhankelijk van de smaak waar je voorkeur naartoe gaat kan je kiezen uit verschillende honingsoorten met verschillende smaken en texturen, zoals acaciahoning en dennenhoning. Maar, je kan ook kiezen voor een wat krachtigere honing als een manuka honing, hierbij kan je denken aan de Zealandia Honey MGO 400+.

Terug naar blog