Afvallen met honing met kaneel en citroen - Honingwinkel

Afvallen met honing met kaneel en citroen

Antibacteriële werking, een product vol enzymen en nu ook goed om af te vallen? Het lijstje van voordelen van honing lijkt niet op te kunnen houden. Toch is honing een onderdeel van een bekend recept om mee af te vallen. In dit recept wordt honing gecombineerd met kaneel en citroen. Door deze combinatie moeten de kilo’s eraf vliegen. Wat ons betreft, is dit wel wat overdreven, maar toch bieden deze producten diverse voordelen die ook voor de lijn goed zijn. Wij sommen ze voor jou op.

De toegevoegde waarde van honing

Honing is niet alleen een lekkere zoete smaakmaker, het bevat zoals eerder genoemd ook enzymen en antioxidanten. Vergeleken andere zoetstoffen zoals suiker is honing daarom een verantwoorde keuze. Afvallen en gezond afvallen zijn twee verschillende dingen. Om deze rede kan je maar beter de meest gezonde producten voor jouw afvalrecept gebruiken. Een beetje suiker is daarnaast een goede oppepper om jouw dag fris en fruitig te starten.

De toegevoegde waarde van kaneel

Kaneel is heerlijk in bijvoorbeeld een appeltaart, maar het idee is juist om daarvan af te stappen. De appel mag dan wel weer blijven in een dieet, maar het kaneel dus ook. Kaneel is een ontstekingsremmer en verbeterd de stofwisseling. Dit helpt bij het afvallen. De giftige stoffen eruit en het vet eraf.  

De toegevoegde waarde van citroen

Citroen is ondanks zijn zure smaak een gezonde vrucht. Hierdoor krijg je vitamine C binnen en dit bevorderd de gezondheid van je lichaam. Net als in honing zitten er ook antioxidanten in citroen. Zo heb je dubbelop een extra goed drankje om jouw dag mee te starten.

Het honing, kaneel met citroen recept

Het meest gebruikte recept ziet er als volgt uit:

 • 1 kaneelstokje
 • 50 ml eetlepels citroensap 
 • 1 theelepel honing 
 • 1 kopje water

  Het maken is net zo makkelijk als het recept. Je brengt eerst het water aan de kook. Voeg hier de kaneel aan toe.* Wanneer je deze een kwartier lang hebt laten trekken en 10 minuten laat rusten, kan je de inhoud in een kop overgieten. Wacht tot deze op een drinkbare temperatuur zit en voeg de honing en citroensap toe. Jouw afval drankje is helemaal af!

  * Soms wordt er ook verteld om de honing aan het kokende water toe te voegen. Doe dit echter niet want hierdoor gaan de enzymen in de honing verloren.

  Of honing met kaneel kopen?

  Zo makkelijk is het recept. Wil je het nog makkelijker? Koop dan honing met kaneel. Deze kan je direct aan een afgekoelde glas met citroen toevoegen of direct eten. Zo krijg je ook alle voordelen die hierboven benoemt zijn. Natuurlijk beschikbaar bij Honingwinkel.nl.

  Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen.

  Terug naar blog

  Ontdek Honing om af te vallen: