Honing geglazuurde wortelen - Honingwinkel

Honing geglazuurde wortelen

Op zoek naar een smaakvol bijgerecht dat je maaltijd naar een hoger niveau tilt? In deze blog delen we een recept voor honing-geglazuurde wortelen. De combinatie van zoete honing en malse wortelen zorgt voor een heerlijk bijgerecht dat zowel volwassenen als kinderen zal bekoren. Laat je verleiden door de zoete smaakexplosie en ontdek hoe honing jouw wortelen naar een hoger niveau tilt.

Ingrediënten:

  • 500 gram wortelen, geschild en in dunne plakjes of staafjes gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels honing
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Instructies:

  1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de gesneden wortelen toe en kook ze gedurende 4-5 minuten, of tot ze net gaar zijn maar nog stevig. Giet de wortelen af en zet ze apart.
  2. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de honing toe en roer tot de honing is gesmolten en goed vermengd met de boter.
  3. Voeg de gekookte wortelen toe aan de koekenpan en roer ze voorzichtig door de glazuursaus, zodat alle wortelen gelijkmatig bedekt zijn.
  4. Bak de wortelen gedurende 2-3 minuten, of tot ze mooi geglazuurd en glanzend zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden.
  5. Breng de honing-geglazuurde wortelen op smaak met zout en peper naar jouw voorkeur. Garneer met verse peterselie voor een vleugje kleur en extra smaak.
  6. Serveer de honing-geglazuurde wortelen als bijgerecht bij je favoriete maaltijd en geniet van de zoete en malse smaak.

Tip: Je kunt dit recept aanpassen naar jouw smaak door extra smaakmakers toe te voegen, zoals knoflookpoeder, gember of een snufje kaneel. Experimenteer en ontdek jouw perfecte combinatie! 

Voor het recept van honing-geglazuurde wortelen kun je verschillende soorten honing gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke smaakvoorkeur. Hier zijn enkele honingsoorten die goed passen bij dit gerecht:

  1. Bloemenhoning: Bloemenhoning is een veelvoorkomende en veelzijdige honingsoort die goed werkt in dit recept. Het heeft een milde en zoete smaak die de wortelen mooi aanvult.
  2. Oranjebloesemhoning: Oranjebloesemhoning heeft een lichte citrusachtige smaak die goed samengaat met de zoetheid van de wortelen. Het voegt een verfrissend aroma toe aan het gerecht.
  3. Acaciahoning: Acaciahoning staat bekend om zijn delicate smaak en lichte kleur. Het heeft een subtiele zoetheid en een licht bloemige smaak die goed harmonieert met de natuurlijke zoetheid van de wortelen.
  4. Klaverhoning: Klaverhoning heeft een zachte en delicate smaak met een lichte bloemige ondertoon. Het is een veelzijdige honing die goed past bij een breed scala aan gerechten, waaronder honing-geglazuurde wortelen.

Het beste is om te experimenteren en de honing te kiezen die het beste past bij jouw smaakvoorkeur. Probeer verschillende soorten honing en ontdek welke het beste bij de smaak van de honing-geglazuurde wortelen past. Vergeet niet om te kiezen voor hoogwaardige, pure honing van betrouwbare bronnen, zoals de honingwinkel, voor de beste kwaliteit en smaakervaring.

Terug naar blog

Ontdek De Ideale Honing voor dit Gerecht: