Gezonde Zelfgemaakte Magnums
De zon schijnt en dat betekent: tijd voor ijs! Dit recept voor gezonde, zelfgemaakte 'Magnums' is een absolute favoriet voor zomerse dagen. Ze zijn romig, fruitig en omhuld met een heerlijke laag chocolade – maar dan zonder overbodige suikers of kunstmatige toevoegingen.
Ingrediënten (voor 4 ijsjes)
Voor de ijsjes:
- 150 gram (1 cup) verse of diepvries aardbeien
- ½ gekookte rode biet (optioneel, voor extra kleur en voedingsstoffen)
- 1 kleine banaan
- 200 gram Griekse of gewone yoghurt
- Een scheutje honing of ahornsiroop (naar smaak)
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de chocoladelaag:
- 400 gram melkchocolade
- 2 eetlepels kokosolie
Tip: je hebt relatief veel chocolade nodig om de ijsjes goed te kunnen dippen. De restjes kun je gebruiken om bijvoorbeeld rijstballetjes of koekjes mee te maken.
Benodigdheden
- Blender (bijv. een Ninja Nutri Blender)
- Waterijs-vormpjes (bij voorkeur in een houder of op een plaatje)
- Bakplaat of dienblad voor in de vriezer
Bereiding
Stap 1: Voorbereiden
Zet de ijsvormpjes op een dienblad of bakplaat zodat je ze straks makkelijk in en uit de vriezer kunt halen.
Stap 2: IJsjes maken
Blend alle ingrediënten voor de ijsjes tot een gladde massa. Proef en voeg eventueel wat extra honing of siroop toe. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en vries minimaal 4 uur in, tot ze helemaal bevroren zijn.
Stap 3: Chocoladelaag
Smelt de chocolade samen met de kokosolie. Dit kan au bain-marie of in de magnetron (controleer elke 30 seconden). Giet de gesmolten chocolade in een hoog glas.
Haal de ijsjes één voor één uit de vorm en dip ze snel in de chocolade. Leg ze daarna plat op een met bakpapier bekleed dienblad.
Belangrijk:
Werk snel – zodra de chocolade afkoelt, wordt het moeilijker om de ijsjes mooi te coaten.
Bewaren
Niet meteen opeten? Wikkel de ijsjes dan in een diepvrieszakje of bewaar ze luchtdicht in een bakje. In de vriezer blijven ze tot 3 maanden goed.
Geniet van deze gezondere variant op de klassieke Magnum – fris, romig en met een knapperige chocoladelaag!