BBQ Kipspiesjes met Honing en Knoflook

BBQ Kipspiesjes met Honing en Knoflook

BBQ Kipspiesjes met Honing en Knoflook

Honing-Knoflook Kipspiesjes van de BBQ

Deze BBQ kipspiesjes met honing en knoflook zijn een echte smaakmaker. De marinade zorgt voor een mooie balans tussen zoet, hartig en een vleugje pit. Een heerlijk zomers gerecht dat iedereen zal waarderen.

Ingrediënten (voor ca. 4 personen)

  • 600 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd (optioneel)
  • Peper en zout naar smaak
  • Spiesjes (hout of metaal)

Bereidingswijze

  1. Week houten spiesjes 30 minuten in water om verbranden te voorkomen (bij metalen spiesjes is dit niet nodig).
  2. Maak een marinade van honing, knoflook, sojasaus, olijfolie, mosterd, peper en zout.
  3. Doe de kipblokjes in een kom en meng goed met de marinade. Laat minimaal 1 uur (liefst langer) marineren in de koelkast.
  4. Rijg de kipstukjes op de spiesjes.
  5. Grill de spiesjes op een hete barbecue (of grillpan) in ca. 10–12 minuten gaar. Keer regelmatig en bestrijk eventueel tussendoor met overgebleven marinade.
  6. Serveer warm, eventueel met frisse salade of gegrilde groenten.

Tip: Voeg stukjes paprika, courgette of rode ui toe aan de spiesjes voor extra kleur en smaak!

Terug naar blog

Ontdek De Ideale Honing voor dit Gerecht: