Werking van propolis - Honingwinkel

Werking van propolis

Propolis: een aantal jaar geleden wist bijna niemand er nog van af. Tegenwoordig is dat een heel ander verhaal. Maar wat is propolis precies? Wat is de werking van propolis? En welke producten kan je hiervoor gebruiken?

Wat is propolis?

Propolis is een natuurproduct die door honingbijen wordt gemaakt. Propolis wordt gebruikt om kieren en openingen te dichten en de bijen bekleden de wand van de bijenkast met het goedje. Dit doen ze om slechte invloeden van buitenaf tegen te houden zoals ziekteverwekkers, vibraties en het weer. Propolis wordt veelal gemaakt van het hars van bomen en andere botanische bronnen. De meest gangbare kleur voor propolis is bruin, maar wit, zwart en groen komen ook voor. Dit verschilt per gebied, seizoen en nest waar de propolis is gemaakt.

Welke producten zijn er?

Doordat propolis voor verschillende toepassingen en werkingen wordt gebruikt, is het aanbod ook groot. Bij honingwinkel.nl kunt u voor al deze toepassingen terecht. Ons assortiment bestaat dan ook uit: Propolis siroopPropolis tinctuurPropolis tandpastaPropolis sprayPropolis druppelsPropolis poederPropolis zalfPropolis balsemPropolis capsulesPropolis kauwtablettenHoning met propolis

Propolis bijwerkingen of allergie

Ondanks dat propolis als krachtig product word gezien, kan het ook een negatief effect op je gezondheid hebben. Ons advies is om bij eerste gebruik jezelf altijd eerst te testen op een allergische reactie. Dit kan je doen door een beetje propolis op je handrug aan te brengen. Wanneer je allergisch bent, ontstaat er na gebruik vlekken of bulten op de huid die jeuk veroorzaken.

Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Neem contact op met een specialist voor je de adviezen op deze website toepast.

Terug naar blog

Ontdek propolis: