Wat is propolis? - Honingwinkel

Wat is propolis?

Propolis wordt door bijen gemaakt van de knoppen van populieren en andere kegeldragende bomen. De bijen hebben daar een uitstekende toepassing voor: het dichten van de bijenkast of korf. Door deze slimmigheid kunnen bacteriën, schimmels en virussen de bijenkast niet indringen en zijn de bijen beschermd van andere invloeden zoals het weer. Het harsachtige uiterlijk van Propolis nodigt misschien niet gelijk uit om te eten. Veel mensen zweren echter bij het product. Het wordt daarom voornamelijk op de huid gesmeerd, maar kan ook oraal worden ingenomen.  

Hoeveel propolis moet ik gebruiken?

Propolis wordt het vaakst gebruikt door volwassenen in doses van 400-500 mg per dag. Dit is wanneer de propolis via de mond wordt ingenomen. Je kunt de propolis ook via de huid aanbrengen. Ons advies is om altijd met jouw medisch specialist of huisarts te bespreken welk gebruik het beste aansluit bij uw doelstelling.

Waar kan ik propolis kopen? 

Bij Honingwinkel.nl hebben we een uitgebreid assortiment waar om propolis te kopen. We hebben verschillende soorten producten zoals propolis zalf, propolis druppels, propolis capsules, propolis spray en meer. Daarmee zijn we een van de grootste webshops als het op het gebied van propolis aankomt. 

Wanneer je propolis niet moet gebruiken

Propolis kan geen kwaad voor de gezondheid, dus er zijn geen negatieve gevolgen op het lichaam wanneer je begint met het gebruik van propolis. In enkele gevallen kan je echter propolis beter vermijden. Dit is bij:

  • Allergie: wanneer je allergisch bent voor bijen producten dan kan het ook goed zijn dat je allergisch bent voor propolis. Dan is het gebruik van propolis af te raden.

  • Zwanger: er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar propolis bij zwangere vrouwen. Om zeker te zijn van een gezonde zwangerschap raden we aan om geen propolis te gebruiken.

  • Bloedziekten en operaties: wanneer je bent gediagnosticeerd voor bloedziekten, dan is ook het gebruik van propolis af te raden. Propolis kan de bloedstolling vertragen en dit kan bij mensen met bloedziekten een negatief effect op de gezondheid hebben. Daarom wordt het gebruik van propolis rond een operatie ook afgeraden. Vanaf 2 weken voor de operatie kan je in dit geval het beste stoppen met het nemen van propolis.

Terug naar blog

Ontdek propolis: