Waar zit propolis in? - Honingwinkel

Waar zit propolis in?

Propolis, de een heeft er nog nooit van gehoord en de ander zweert bij dit natuurlijke product. Bij honingwinkel.nl horen we bij de tweede groep. Propolis is namelijk een schitterend product met bijzondere werking. Wanneer je de bijzondere werking van propolis wilt ervaren, dan kunnen we begrijpen dat je benieuwd bent in welke producten propolis allemaal zit. Propolis staat namelijk niet bekend om zijn culinair hoogstaande smaak. Gelukkig zijn er diverse manieren om propolis te gebruiken, zonder zelf naar oplossingen te zoeken. In dit blog nemen we de 4 populairste producten met je mee. 

1. Propolis siroop

Het eerste product die het benoemen waard is, is propolis siroop. Propolis siroop heeft een lekkere zoete smaak. Wanneer je het daarom op brood smeert of over je pannenkoeken, dan krijg je niet alleen de voordelen van propolis, maar heb je ook een heerlijk ontbijt, lunch of avondmaal. In de verschillende siropen zit een vermeld percentage propolis extract. Hoe hoger het percentage, hoe meer propolis je bij het eten van de siroop binnenkrijgt.

2. Propolis honing

Combineer de voordelen van propolis en honing met propolis honing. Honing is op een tal van verschillende manieren te gebruiken. Zo kan het in de thee, op je brood, yoghurt, smoothie en je kan er zeep mee maken. Je krijgt met propolis honing een tal van antioxidanten binnen en het is nog lekker ook. Let wel op bij het verhitten van de honing, hier kunnen namelijk goede stoffen verloren door gaan.

3. Propolis zalf

Je kan propolis via de mond innemen, maar via de huid is ook een bekende methode. Volgens onderzoek kan dit namelijk het herstel van wonden versnellen. Voorkomen is beter dan genezen, maar wanneer je last heb van wonden of bijvoorbeeld eczeem, dan kan het zeker de moeite waard zijn om te kijken of propolis voor jou werkt. Door middel van een propolis zalf kan deze makkelijk op de huid worden gesmeerd en worden ingewerkt. 

4. Propolis tinctuur 

De meest gebruikte manier om propolis te gebruiken is via een propolis tinctuur. Met siroop en honing krijg je toch wat extra suikers binnen wanneer je propolis wilt nemen en met een tinctuur is dit probleem makkelijk opgelost. Je kan het daarnaast met vrijwel elk voedsel combineren waardoor je het altijd voldoende propolis dagelijks kan binnenkrijgen. Propolis tincturen zijn ook verkrijgbaar bij Honingwinkel. 

Propolis assortiment Honingwinkel.nl

Dat zijn de belangrijkste propolis producten die onze klanten gebruiken. Heb je toch meer behoefte aan een propolis tandpasta tot een gel? Bij Honingwinkel hebben we elk verkrijgbare productgroep als het aankomt op propolis. Kijk daarom vooral verder op onze propolis pagina en zoek jouw favoriete product om propolis in te nemen.

Terug naar blog

Ontdek propolis: