Manuka Honing Werking

Manuka Honing Werking

Manuka honing is meer dan alleen een zoete lekkernij; het heeft potentieel krachtige gezondheidsvoordelen dankzij de aanwezigheid van methylglyoxal. Van het ondersteunen van het immuunsysteem tot het bevorderen van wondgenezing, deze unieke honingsoort heeft veel te bieden voor zowel culinaire als gezondheidsdoeleinden.

Wat is Manuka Honing?

Manuka honing is afkomstig van de nectar van de manukastruik (Leptospermum scoparium) die voornamelijk in Nieuw-Zeeland en delen van Australië groeit. Deze honing staat bekend om zijn unieke smaak en textuur, evenals zijn potentiële geneeskrachtige eigenschappen.

De Actieve Component: Methylglyoxal (MGO)

Wat manuka honing onderscheidt van andere honingsoorten is het hoge gehalte aan methylglyoxal (MGO). MGO is een natuurlijke verbinding die van nature voorkomt in de nectar van de manukastruik. Het is verantwoordelijk voor de antibacteriële eigenschappen van manuka honing, dit maakt manuka honing gezond!

MGO geeft manuka honing krachtige antibacteriële en antioxidante eigenschappen. Dit maakt de honing potentieel effectief tegen verschillende bacteriën en oxidatieve stress in het lichaam.

Honingwinkel biedt verschillende MGO waarde aan. Hoe hoger de waarde hoe krachtiger de antibacteriële werking. 

MGO 100MGO 250MGO 400MGO 550MGO 850 , MGO 1000+.

De Mogelijke Gezondheidsvoordelen

De antibacteriële eigenschappen van manuka honing kunnen helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Het consumeren van manuka honing kan een natuurlijke manier zijn om je lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers.

Manuka honing staat ook bekend om zijn potentiële vermogen om wondgenezing te bevorderen. Het wordt soms topisch aangebracht op kleine wonden en brandwonden om het genezingsproces te versnellen.

Sommige mensen gebruiken manuka honing als huismiddeltje bij keel- en maagklachten. Het zou verzachtend kunnen werken bij keelpijn en mogelijk helpen bij het verminderen van maagirritaties.

Hoe Manuka Honing Te Gebruiken

Voor algemeen gebruik kun je dagelijks een kleine hoeveelheid manuka honing consumeren, bijvoorbeeld als toevoeging aan je thee of als spread op toast. Voor wondgenezing en topisch gebruik is het raadzaam om medisch advies in te winnen.

Bekijk ons Manuka honing assortiment  - Manuka honey zealandia  

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt manuka honing anders dan andere honingsoorten?

Manuka honing bevat een hoog gehalte aan methylglyoxal (MGO), wat verantwoordelijk is voor zijn antibacteriële eigenschappen.

2. Kun je manuka honing dagelijks consumeren?

Ja, je kunt dagelijks een kleine hoeveelheid manuka honing consumeren, bijvoorbeeld in thee of op toast.

3. Helpt manuka honing bij het genezen van wonden?

Ja, de antibacteriële eigenschappen van manuka honing kunnen het genezingsproces van wonden bevorderen.

4. Is manuka honing geschikt voor keelklachten?

Manuka honing wordt soms gebruikt bij keelpijn vanwege de verzachtende eigenschappen.

5. Is medisch advies nodig bij het gebruik van manuka honing voor wondgenezing?

Ja, het is raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je manuka honing topisch gebruikt voor wondgenezing.

Terug naar blog

Ontdek Manuka Honing: