Hoe herken je echte manuka honing? - Honingwinkel

Hoe herken je echte manuka honing?

Het herkennen van echte Manuka honing kan soms een uitdaging zijn vanwege de beschikbaarheid van vervalsingen op de markt. Hier zijn enkele tips om echte Manuka honing te herkennen.

1. Kijk naar de certificering:

Als de honing gecertificeerd is met het Unique Manuka Factor( UMF) of de MGO- certificering dan heb je echte manuka honing te pakken.

Deze certificeringen garanderen dat de honing authentieke Manuka honing is en voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen.

2. Controleer de verpakking:

Echte Manuka honing moet duidelijk gelabeld zijn met de MGO- waarde en de certificering. De verpakking moet ook informatie bevatten over de herkomst van de honing, zoals" Product of New Zealand".

3. Let op de prijs:

Hoewel de prijs niet altijd een garantie is, is Manuka honing over het algemeen duurder dan andere honingsoorten vanwege de zeldzaamheid en unieke eigenschappen. Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is er mogelijk iets verdachts aan de hand.

4. Raadpleeg betrouwbare verkopers:

Koop Manuka honing bij betrouwbare verkopers, zoals gerenommeerde honingwinkels of producenten. Deze verkopers hebben vaak een goede reputatie en bieden kwaliteitsgaranties.

5. Doe onderzoek naar het merk:

Onderzoek het merk of de producent van de Manuka honing.

6. Kijk naar recensies, certificeringen en de geschiedenis van het merk om meer vertrouwen te krijgen in de echtheid van de honing:

Het is ook belangrijk op te merken dat de UMF- of MGO- certificering niet noodzakelijk betekent dat de Manuka honing van de hoogste kwaliteit is. Het geeft echter wel aan dat de honing echte Manuka honing is en bepaalde niveaus van methylglyoxal bevat.

Als je twijfelt over de echtheid van de Manuka honing, kun je altijd contact opnemen met de producent of verkoper om meer informatie te krijgen. Wij, Honingwinkel garanderen dat onze honing van hoog betrouwbare Manuka bijenimkers komt en gecertifieerd zijn!

Ontdek ons manuka assortiment:

Manuka druppels - Manuka honing van Honingwinkel Manuka mond spray - MGO 100+ - MGO 1350+ -  Manuka MGO 400 - Manuka honing MGO 850+

Terug naar blog

Ontdek echte Manuka Honing