De werking van Manuka honing in 5 vragen - Honingwinkel

De werking van Manuka honing in 5 vragen

De bijzondere werking van Manuka honing zorgt ervoor dat het product een grote populariteit in de honingwereld heeft gekregen. Maar wat is de werking van Manuka honing precies? 

Wat zit er in Manuka honing?

Manuka honing trekt zijn naam uit de struik waarvan de bijen hun honing maken: de Manuka struik. De honing die hiervan wordt gemaakt, wordt gekenmerkt door een relatief lage pH-waarde en het bezitten van het stofje MGO. 

Wat is MGO?

MGO is lang het geheime ingrediënt van Manuka honing geweest. Het heeft, geheel in dezelfde gedachte, een tijd de naam Unique Manuka Factor (UMF) gedragen. MGO staat voor methylglyoxal. 

Hoe herken je echte Manuka honing?

De bijzondere werking van Manuka honing zorgt er ook voor dat er veel ‘onechte’ Manuka honing in de omloop is. In deze honing zit geen verhoogt MGO-gehalte en heeft daarom een minder sterke werking als de echte variant. Echte Manuka honing is gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse regering na een uitgebreide testing op de MGO-gehaltes.

Hoe gebruik je Manuka honing? 

Voor een goede werking van de MGO in de Manuka honing, is het aan te raden deze direct met de lepel te eten of, bij huidklachten, op de huid aan te brengen. Het is ook mogelijk om de Manuka honing in bijvoorbeeld een smoothie toe te voegen.

Hoeveel Manuka honing mag je per dag?

Wanneer je de Manuka honing met een lepel eet, is vijf keer per dag het maximaal aantal keer waar je rekening mee moet houden. Het is daarnaast aan te raden hierna een kwartier lang geen eten of drinken te nemen. Wanneer je de Manuka honing op de huid smeert, dan zit hier geen maximum aan. 

Bestel jouw Manuka honing online bij Honingwinkel.nl!

Wilt u kijken of Manuka honing ook voor u werkt of bent u op zoek naar gecertificeerde Manuka honing? In beide gevallen bent u bij Honingwinkel.nl op het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment aan Manuka honing in een groot aantal MGO-gehaltes van MGO 100+ tot wel MGO 1350+. Voor ieder wat wils!

Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Raadpleeg eerst je huisarts voordat je Manuka honing gebruikt wanneer je allergisch bent op bijensteek of/en honing. Kinderen onder de 1 jaar mogen geen Manuka honing gebruiken.

Terug naar blog

Ontdek Manuka Honing: