Manuka honing gerecht - MGO - Zealandia

7 manieren hoe je Manuka honing kan gebruiken

Je weet wat manuka honing is en wat de werking van Manuka honing is, maar hoe moet je Manuka honing gebruiken? 

Voor iedereen die een korte recap wil op de eerste twee vragen; Manuka honing is een honing afkomstig uit Zeeland. De honing wordt gemaakt van de Manuka struik waar de honing zijn naam aan heeft te danken. De plant honing staat bekend om zijn hoge MGO gehalte. Naarmate het MGO-gehalte toeneemt, worden de unieke kenmerken van Manuka honing sterker. Dit maakt Manuka populair om voor allerlei kwalen te gebruiken. In dit blog lees je op welke manieren je de Manuka honing allemaal kan nuttigen. Manuka honing is namelijk ook gewoon erg lekker. 

1. Via een eetlepel

Wanneer je de honing puur eet voor je lichaam, dan is het aan te raden om de honing rechtstreeks via een eetlepel te eten. Eet de honing niet een kwartier voordat je iets gaat eten of drinken. Dit zorgt namelijk dat de honing minder goed kan worden opgenomen door je lichaam. Als je het lekker vindt, kan je de honing langzaam laten smelten op je tong.

2. Als combinatie in een smoothie

Als je een echte boost voor het lichaam wilt dan is een combinatie met een smoothie geen slecht idee. In een smoothie van groente en/of fruit zitten diverse vitamines, mineralen en vezels. Alsof dit nog niet genoeg een boost voor het lichaam is, kan je er ook voor kiezen om hier de manuka honing in te gebruiken. Drink de smoothie wel gelijk op, want honing kan in de koelkast gaan kristalliseren. Als je geen honing aan de smoothie wilt toevoegen, kan je er ook voor kiezen om manuka honing druppels te gebruiken. 

3. Op de huid

Manuka honing kan ook op de huid worden gebruikt. De honing kan gelijkmatig worden gesmeerd op de wonden of de huid. Doe dit wel met schone handen of een wattenstaafje. Dit kan direct met pure honing, maar we hebben ook bijvoorbeeld lippenbalsem met Manuka honing.

4. Bij het ontbijt

Veel mensen starten hun ontbijt met een yoghurt in combinatie met fruit of bijvoorbeeld noten. De liefhebber van dit ontbijt weet waarschijnlijk ook wat hier perfect bij gaat: honing. Manuka honing kan daarom ook in de ochtend worden gegeten als je het combineert met je ontbijt. 

5. Maak er een heerlijke saus of dressing van

Een van de bekendste combinaties met honing is misschien wel de honing mosterd saus en dressing. Deze heerlijk dressing is ook te maken met Manuka honing. De honing is binnen een mum van tijd zelf te maken en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Bekijk daarom ons eigen honing mosterd saus recept.

6. Op de pannenkoeken of wafels

Heb je lekker panenkoeken gebakken? Gebruik dan is in plaatst van stroop of suiker een beetje Manuka honing. De honing is net als suiker en stroop lekker zoet en zo een perfecte combinatie met de pannenkoek of wafel. 

7. Door de thee

De laatste optie die zeker aan te raden is, is om de Manuka honing door de thee te doen. Let wel op want de werking van Manuka honing verminderd wanneer deze warmer wordt dan 40 C°. Dan vergaan namelijk de verschillende enzymen en dat is natuurlijk zonde. Wacht daarom totdat de thee drinkbaar is, voordat je de honing toevoegt aan de thee.

Alle soorten Manuka honingen

Bij Honingwinkel.nl hebben we een wereld aan verschillende Manuka honingen in alle verschillende soorten MGO gehaltes. Zo hebben we Manuka honing van MGO 100+, MGO 850+ tot wel MGO 1350+. Neem dus vooral een kijkje in onze webshop. 

Terug naar blog

Ontdek Manuka Honing: