Wat is royal jelly? - Honingwinkel

Wat is royal jelly?

Royal Jelly is een naam die steeds populairder wordt in de honingwereld. Naast Royal Jelly staat deze honing ook wel bekend als Koninginnegelei, bijenmelk of koninginnebrij.  Om het makkelijk te houden, noemen we het vanaf hier de meest gebruikte naam: Royal Jelly. Royal Jelly is net als veel andere bijzondere honingsoorten bekend door de gezondheidswerkingen die deze koninklijke honing zou moeten hebben. Benieuwd wat deze beweringen zijn en wat Royal Jelly precies is? Lees dan verder en kom alles over Royal Jelly te weten in ons blog. 

De kenmerken van Royal Jelly

Royal Jelly is niet echt honing, maar een melkachtige afscheiding die wordt geproduceerd door werkbijen. Deze melkachtige afschreiding is bedoeld om de larven te voeden zodat deze binnen kort termijn kunnen uitgroeien tot een volwassen bij. De enige die buiten de larven de melk voed, is de Koninginnebij zelf. Dit is dan ook de rede dat de Koninginnebij groter is dan de andere bijen in de korf. Royal Jelly bevat meestal ongeveer 60% tot 70% water, 12% tot 15% eiwitten, 10% tot 16% suiker, 3% tot 6% vetten en 2% tot 3% vitamines, zouten en aminozuren.

De smaak en structuur van Royal Jelly

Zoals eerder aangegeven lijkt de structuur van Royal Jelly op een melkachtige afscheiding. Het is wit en heeft daarom het meest weg van een troebele, glanzende melk. De smaak van Royal Jelly is niet de rede om dit product te eten. Het is namelijk zuur en bitter. Niet de lekkerste smaak om jouw ochtend mee te starten. Daarom wordt het veelal in combinatie met honing gegeten of in een kleine hoeveelheid. Op deze manier wordt de smaak niet te overheersend waardoor deze goed te eten is. Waarom mensen dan zo fan zijn van Royal Jelly? Dat komt door de stoffen die in dit natuurproduct zitten.

Vol voedingsstoffen

Dat de larven groot kunnen worden door de Royal Jelly komt omdat er verschillende voedingsstoffen in de Royal Jelly zitten. Zo zitten er veel eiwitten en vitaminen in de Royal Jelly. Daarnaast zitten er ook aminozuren, lipiden, natuurlijke hormonen, mineralen, foliumzuur en vetzuren in Royal Jelly. Het zou daarom een positief moeten hebben op onder andere de stofwisseling, antibacteriële functies en seksuele functies. Hier is echter geen wetenschappelijk bewijs voor. Je zult daarom zelf de Royal Jelly moeten proberen of dat deze voordelen ook voor jou gelden. Royal Jelly is dan ook een voedingssupplement en geen geneesmiddel.

Royal Jelly kopen?

Wil je Royal Jelly kopen? Bekijk dan ons assortiment en probeer dit bijzondere product zelf. Makkelijk online besteld en thuisbezorgd door Honingwinkel.nl. 

Terug naar blog

Royal jelly of te wel Koninginnebrij producten