Is Royal Jelly gezond? - Honingwinkel

Is Royal Jelly gezond?

 

Royal Jelly heeft in de loop der tijd verschillende namen gekregen. Koninginnegelei, koninginnebrij of bijenmelk zijn alle namen voor hetzelfde product. Royal Jelly is alleen niet bekend door de vele namen, maar om de bijzondere werking. Royal Jelly zorgt er namelijk voor dat bijen tot volwassen en zelfs Koninginnebijen doorgroeien. Om deze rede is ook de interesse bij mensen naar dit product toegenomen, want met zo’n werking moet er wel het witte mengsel wel vol voedingsstoffen zitten. Of dat ook daadwerkelijk is, dat lees je in ons blog.

Wat zit er in Royal Jelly?

Royal Joyal is een volledig natuurlijk product. Het wordt gemaakt door werkbijen. Het is een afscheiding van de klieren in de keelhoolte. Het is een puur product en daarom niet gemixt met andere substanties. De Royal Jelly wordt gemaakt om larven in te laten groeien tot volwassen bijen en de konningebij eet het haar hele leven. Dit maakt haar de grootste bij van de kolonie. Het is daarmee een van de stoffen die het bestaan van bijen mogelijk maakt. In totaal kan een enkele kolonie wel 500 gram aan Royal Jelly produceren per seizoen. Het overschot aan Royal Jelly wordt elke 72 uur geëxtraheerd om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Het is dan ook een erg speciaal en schaars product.

De voedingsstoffen van Royal Jelly

Omdat Royal Jelly een puur natuur product is, heeft Royal Jelly een unieke samenstelling aan voedingswaarde. Het grootste gedeelte bestaat zoals veel andere natuurproducten uit water. Dit kan variëren van 60% tot 70%. Verder bevat de Royal Jelly een relatief groot percentage aan glucose welke kan varieren van 4% tot 8%. Het product bevat daarnaast een tal aan verschillende Vitamine B, waaronder B1, B2, B6, B3, B5, B8, B11 en B12. De overige voedingswaarde in Royal Jelly is suiker, fructose, sacharose, eiwitten en vet. 

Is Royal Jelly dan ook gezond?

Uiteraard zijn bovenstaande stoffen onderdeel van een dagelijks gevarieerde voedingwaarden en daarom is het eten van Royal Jelly hiervoor al een goede toevoeging. Net als bijvoorbeeld honing en propolis gebruiken veel mensen echter ook de producten om andere redenen. 

Waarom Royal Jelly niet gevaarlijk is

Er gaat in sommige kringen verhalen rond dat Royal Jelly gevaarlijk moet zijn. Dit is voor menigeen echter niet het geval. Net als veel andere producten van bijen zoals honing en propolis kan er echter wel een allergische reactie optreden. Wanneer je daarom al een allergische ervaring hebt gehad bij het gebruik van bijvoorbeeld honing of propolis dan raden we aan het product niet te gebruiken. Zorg er bij eerste gebruik voor dat je een klein beetje Royal Jelly op de huid test om te kijken of je hier allergisch voor bent. Wanneer je geen negatieve effecten ervaart dan kan je het product veilig gebruiken zolang je de aanbevolen dosering blijft gebruiken.

Royal Jelly kopen bij Honingwinkel

Wanneer je benieuwd bent of Royal Jelly ook voor jou werkt, dan hebben we bij Honingwinkel.nl een uitgebreid assortiment voor jou beschikbaar. Van zeep tot pure Royal Jelly tot combinaties voor een complete boost: het is allemaal verkrijgbaar. Kijk daarom vooral verder in onze webshop aan Royal Jelly producten.

Terug naar blog

Royal jelly - Koninginnebrij producten