De werking van Koninginnegelei - Honingwinkel

De werking van Koninginnegelei

Koninginnebrij, bijenmelk of Royal Jelly: het is allemaal een andere naam voor hetzelfde licht kleurige goedje: Koninginnegelei. De producten die door bijen worden gemaakt staan naast hun heerlijke smaken, ook veelal bekend om hun gezonde werking. Wat de werking van Koninginnegelei is, is dan ook een veelgestelde vraag van onze klanten. In dit blog kom je niet alleen te weten hoe Koninginnegelei werkt, maar ook wat Koninginnegelei voor invloed heeft op je lichaam en waar je het goedje kan kopen.

Wat is Koninginnegelei?

Wanneer je Koninginnegelei voor het eerst ziet, zal het je vooral doen denken aan een soort troebele melk. Niet heel gek gezien bijen het aanmaken om jonge bijen ermee te voeden totdat deze volwassen zijn. De enige bij die zich ermee haar hele leven ermee mag voeden, is de Koninginnebij. Konningelei bevordert de groei en ontwikkeling zelfs zodanig, dat de Koningin twee maal zo groot en 24 maal ouder kan worden. Als het zo’n sterke werking op een bij heeft, dan zou het toch ook extra gezond voor de mens moeten zijn?

Wat zit er in Koninginnegelei?

De Koningin wordt inderdaad niet zomaar groter dan de andere bijen. In Koninginnegelei zit boordevol voedingsstoffen zoals: 

  • Eiwitten

  • Vitaminen (vooral B-complex) 

  • Glyceriden

  • Mineralen

  • Hydroxydecanoïnezuur

Wat is de werking van koninginnegelei op je lichaam?

Koninginnegelei staat nog niet zo lang in de schijnwerpers omdat het een erg schaars is en daarom lastig aan te komen. Er is daarom relatief weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van Konningelei op je lichaam en of Koninningegelei gezond is. We hebben wel een onderzoek gevonden en deze komt uit Japan en is in 2012 uitgevoerd. (Morita, H, 2012) Tijdens dit onderzoek is het effect van Konningegelei op de psychische gezondheid van gezonde proefpersonen onderzocht. Het resultaat was dat de gezondheid van deze personen na deze periode significant was verbeterd. 

Waar kan je Koninginnegelei kopen?

Ben je benieuwd naar de werking van Koningegelei op jouw gezondheid? Bij Honingwinkel.nl hebben we pure koningegelei in ons assortiment. Met deze gelei ben je verzekerd dat je alle stoffen binnen krijgt die Koningegelei rijk is. Daarnaast hebben we ook capsules met Koninginnebrij en honing met Koninginnebrij in ons assortiment. Voor ieder wat wils!

Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen.

Terug naar blog

Royal jelly - Koninginnebrij producten