Wat is lindehoning en waar is het goed voor? - Honingwinkel

Wat is lindehoning en waar is het goed voor?

Lindehoning: je hebt er misschien al eens eerder van gehoord, maar weet niet precies wat het is. Lindehoning komt van de schitterende grote lindeboom. De honing heeft een bleke kleur gecombineerd met een milde smaakt die tinten van mint kan bevatten. Het is daarmee een honing die snel wordt overkeken door een bloemenhoning en Manuka honing, maar zeker niet aan deze populaire honing soorten onderdoet. In ons blog lees je alle weetjes over lindehoning en waar deze lichte honing allemaal goed voor is.

Hoe lang wordt Lindehoning al gegeten?

De lindenboom is uit de oudheid al een bijzondere boom. In de Griekse mythologie heeft de boom zelfs een eigen plek als de ‘boom des levens.’ In de Romeinse tijd wisten ze daarnaast al wat voor lekkere nectar de boom had. In deze tijd werd de lindeboom ook wel de ‘bijenweide’ genoemd. Deze naam komt vooral uit het gegeven dat de boom veel nectar produceert en daarom een welkome plek voor veel bijen is.  De boom produceert namelijk bijna 20 kilo nectar per boom. Vandaag de dag kunnen we dan ook nog steeds genieten van de lindehoning die uit deze boom met een bijzondere geschiedenis komt. 

Wat is Lindehoning?

Lindehoning is een monoflora honing. Dit betekent dat het een honing is waarbij de nectar voornamelijk uit één soort flora afkomstig is. In dit geval is dit dus de nectar van de lindeboom. Naast lindehoning worden de term limoenhoning ook voor de honing gebruikt. De boom is over de hele wereld te vinden, maar heeft wel verschillende geslachten. De gemeenschappelijke naam voor de verschillende geslachten binnen de lindeboom familie is Tilia.  

Waar komt lindehoning vandaan?

Lindehoning is voornamelijk te vinden in Amerika, Europa en Azië. Ondanks de verspreiding van de bomen, blijft de honing over elk werelddeel een kenmerkende smaak houden. Bij Honingwinkel.nl hebben we lindehoning uit Europa. Zo hebben we eigen lindehoning uit België

 

Waar is Lindehoning goed voor?

Naast de unieke smaak die deze honing huisvest, wordt er ook beweerd dat de honing goed voor je is. De honing heeft een flinke lijst op zijn naam staan, waaronder:

 • Het ondersteunen van helen van (brand)wonden;
 • Het verminderen van diarree;
 • Het verzachten van griep- en verkoudheidssymptomen;
 • Ondersteunen bij infecties;

  Verder bevat de honing meer vitaminen en mineralen als andere soorten honing en bevat het verschillende antioxidanten. Wanneer je daarom last heeft van deze klachten, dan kunt u altijd kijken of Lindehoning een positieve werking op uw klachten heeft.

  Lindehoning bij Honingwinkel.nl

  Ben je op zoek naar Lindehoning om deze te proeven of te ondersteunen bij jouw gezonde dieet. Neem dan een kijkje bij Honingwinkel.nl! Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Lindehoning. Zo heb je een ruime keuze en kan je kijken welke lindehoning jou het lekkerst of gezondst lijkt. 

  Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen.

  Terug naar blog