Wat is biologische honing? - Honingwinkel

Wat is biologische honing?

Biologische honing: wanneer je het beste voor hebt met de natuur dan ben je al snel geneigd om biologische producten te kopen. Bij honingwinkel.nl zijn we dan ook fan van dit soort honing en hebben een heel assortiment bestaande uit deze honing. Biologisch is alleen een vrij breed begrip en we kunnen ons ook goed voorstellen dat je niet precies weet wat het verschil is tussen biologische en andere soorten honing. In dit blog krijg je op deze vraag, antwoord zodat je precies weet wat je in huis haalt als je kiest voor de voordelen van biologische honing. 

 

Wat maakt honing biologisch?

Biologische honing moet aan twee voorwaarden voldoen voordat de honing biologisch kan worden genoemd. Allereerst moet de honing zijn gemaakt van het stuifmeel van biologisch geteelde planten. Dit betekent dat de planten niet mogen worden behandeld met chemische en synthetische middelen. Omdat bijen tot wel 3 km hun nectar halen, is het daarom een hele klus biologische honing te kweken. In deze straal moeten namelijk alle planten biologisch worden behandeld om van biologische honing te kunnen spreken.

Daarnaast mogen de bijen ook niet met chemische meticiden worden behandeld. Chemische acaricide. Dit zijn middelen die worden gebruikt om bijvoorbeeld teken en mijten te bestrijden. Dit wordt bij kassen gebruikt om de bijenkast zo steriel mogelijk te houden. Bij biologische honing mag de kas niet met chemische middelen worden behandeld. 

Is rauwe honing hetzelfde als biologische honing?

Een veelvoorkomende vraag is of biologische honing dan ook rauwe honing is? Het korte antwoord hierop is dat rauwe honing en biologische honing twee verschillende termen zijn en daarom niet hetzelfde is. Rauwe honing is honing die uit de kas wordt gewonnen en waar vervolgens niks mee wordt gedaan. Hoe deze honing is gekweekt, maakt voor rauwe honing niet uit. Biologische honing kan daarentegen nadat deze gewonnen is op allerlei manieren worden verwerkt. Dit haalt niks af van het feit dat de honing die hiervoor is gebruikt biologisch is. Wanneer je daarom zowel de meest natuurlijke en als biologische honing wilt, zal de honing aan beide eisen moeten voldoen. 

Biologische honing bestellen?

We hopen dat het nu volledig duidelijk is hoe biologische honing tot stand komt en wat het verschil is met andere soorten honing. Wanneer je biologische honing wilt proberen, dan kan je ook een keuze maken uit een van de heerlijke potjes die Honingwinkel.nl tot zijn beschikking heeft. Door onze liefde voor bijen en honing ben je bij ons verzekerd van de beste kwaliteit honing. Neem daarom vooral een kijkje in ons uitgebreide assortiment biologische honing

Terug naar blog