Waarom je echte honing moet kopen en niet uit de supermarkt - Honingwinkel

Waarom je echte honing moet kopen en niet uit de supermarkt

Volgens de EU-richtlijnen moet honing aan strikte voorwaarden voldoen. Het verkopen van nep-honing, zoals suikerstroop die als honing wordt verkocht, is verboden. Toch blijkt uit onderzoek dat 46 procent van de geteste honing in Europa niet echt is. Dit werd ontdekt door het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (GCO) in opdracht van de Europese Commissie.

Daarom is het essentieel om echte honing te kopen, rechtstreeks van betrouwbare bronnen zoals imkers en honingwinkels die lokale imkers steunen, zoals wij.

In dit artikel zullen we tips geven waarop je moet letten bij het kopen van echte honing!

1. Puurheid en kwaliteit

Echte honing is puur en onbewerkt. Het wordt rechtstreeks gewonnen uit de bijenkorven en heeft geen toevoegingen of verdunningen ondergaan. Supermarkthoning daarentegen kan worden verhit, gefilterd en gemengd met andere ingrediënten om de kosten te verlagen. Door echte honing te kopen, krijg je een product van hoge kwaliteit dat zijn natuurlijke voedingsstoffen en smaak behoudt.

2. Gezondheidsvoordelen

Naast de heerlijke smaak biedt echte honing tal van gezondheidsvoordelen. Het zit boordevol antioxidanten, enzymen en voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn voor je immuunsysteem, spijsvertering en algehele welzijn. Supermarkthoning kan deze voordelen verminderen door het verhittings- en filterproces dat het ondergaat. Kies daarom voor echte honing om optimaal te profiteren van de gezondheidsbevorderende eigenschappen.

3. Lokale steun

Door echte honing te kopen bij lokale imkers en honingwinkels, ondersteun je de lokale gemeenschap en de bijenteeltindustrie. Imkers spelen een cruciale rol bij het behoud van bijenpopulaties, die essentieel zijn voor de bestuiving van gewassen en het in stand houden van de biodiversiteit. Door hun producten te kopen, draag je bij aan het voortbestaan ​​van deze belangrijke ecologische schakel.

4. Smaak en variëteit

Echte honing biedt een breed scala aan smaken en variëteiten, afhankelijk van de bloemen en planten waaruit de bijen de nectar verzamelen. Elke honingsoort heeft zijn eigen unieke smaakprofiel, variërend van mild en bloemig tot rijk en krachtig. Supermarkthoning kan een uniforme smaak hebben omdat het vaak wordt gemengd en gepasteuriseerd. Ontdek de diversiteit en verfijning van echte honing door te kiezen voor lokale en ambachtelijke bronnen.

5. Transparantie en traceerbaarheid

Bij het kopen van echte honing kun je transparantie en traceerbaarheid verwachten. Betrouwbare imkers en honingwinkels geven graag informatie over de herkomst van hun honing, de productiemethoden en zelfs de bijenrassen die betrokken zijn. Dit geeft je gemoedsrust en de mogelijkheid om te weten waar je honing vandaan komt.

Echte honing biedt talloze voordelen ten opzichte van honing uit de supermarkt. Het is puur, van hoge kwaliteit, biedt gezondheidsvoordelen en ondersteunt de lokale gemeenschap. Bovendien geniet je van een breed scala aan smaken en profiteer je van transparantie en traceerbaarheid. Dus de volgende keer dat je honing nodig hebt, sla de supermarkt over en ga voor echte honing van betrouwbare bronnen. Je zult genieten van de rijke smaak en de wetenschap dat je een eerlijk en kwaliteitsvol product hebt gekozen.

Bekijk het onderzoek van MAX vandaag: Klik hier.

Veelgestelde vragen

1. Is echte honing duurder dan supermarkthoning?

Echte honing kan iets duurder zijn dan supermarkthoning vanwege de puurheid, kwaliteit en lokale productie. De prijs weerspiegelt de waarde en voordelen die echte honing biedt.

2. Is echte honing altijd vloeibaar?

Echte honing kan verschillende texturen hebben, afhankelijk van de kristallisatie. Sommige soorten kunnen vloeibaar zijn, terwijl andere een crèmige of vaste consistentie hebben. Dit is volkomen normaal en heeft geen invloed op de kwaliteit van de honing.

3. Hoe kan ik de echtheid van honing controleren?

Om de echtheid van honing te controleren, kun je letten op labels en keurmerken die de kwaliteit en herkomst aangeven. Daarnaast kun je de smaak, geur en textuur van de honing observeren, omdat echte honing zijn unieke kenmerken behoudt.

5. Kan ik echte honing online kopen?

Ja, bij ons - Honingwinkel.nl , garanderen wij echte keurmerk honing van hoogwaardige kwaliteit en op de juiste manier geproduceerd door imkers over de hele wereld! Klik hier om ons assortiment te bekijken. 

Meer te weten komen over nep-honing? Bekijk de aflevering van keuringsdienst van waarde hier!

Terug naar blog

Ontdek Echte Honing: