Kan je honingraat eten? - Honingwinkel

Kan je honingraat eten?

Honingraat, sinds de supermarkten alles in flesjes en potjes verkopen is de honingraat volledig uit het zicht van de consument verdwenen. Honing is de vloeibare of crème die door bijen worden gemaakt en verdere producten zijn over het algemeen onbekend. Gelukkig zit daar de laatste jaren een tegenbeweging in. Prachtige producten zoals propolis en bijenwas zijn weer makkelijk beschikbaar voor de consument en de populariteit van deze producten groeit nog steeds. Een van deze producten is de honingraat. In ons vindt je bijvoorbeeld raathoning. Dit is honing waar de honingraat bij wordt meegeleverd. Maar kan je deze honingraat ook eten? Lees dan verder!

Honingraat is zeker eetbaar

Het korte antwoord is: verse honingraat is eetbaar. De honingraat wordt met de honing geleverd waardoor je de zoete smaak van honing kan combineren met honingraat. Om deze manier is de raathoning makkelijk te eten. Van zichzelf heeft honingraat namelijk niet veel smaak. Daarnaast is raathoning ook niet zo makkelijk verkrijgbaar. De raten hebben de bijen namelijk zelf nodig om de honing in te verwerken. In een goede zomer is er echter een overvloed, waardoor de honingraat ook aan de consument beschikbaar kan worden gesteld.  

En honingraat is ook gezond 

Het eten van honingraat is dus mogelijk, maar dit is niet zo voedzaam. In honingraat zitten geen stoffen die je lichaam kan opnemen. Toch is het eten van honingraat gezond. Hoe dat werkt? De raathoning bevorderd namelijk de spijsvertering. Zo heb je toch iets aan het eten ervan. Sommige mensen spugen na het eten van de honing de honingraat uit, maar dit is dus zonde. Eet het daarom bij elkaar of op een boterham met bijvoorbeeld een pittige kaas. Zo kan je heerlijk genieten van de verse honing die in de raathoning zit.

Honingraat kopen

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar de smaak van raathoning? Bestel deze dan bij Honingwinkel.nl. Makkelijk online besteld en bij jou thuis bezorgd. Je bent bij Honingwinkel daarnaast verzekerd van hoge kwaliteit natuurlijk honing. Alles wat je nodig hebt voor een gezonde, heerlijke en voedzame honing.

Dit blogartikel is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen.

Terug naar blog

Ontdek Honingraat: