Zelf hoest siroop maken

Zelf hoest siroop maken

Natuurlijke Verlichting: Zelfgemaakte Hoestsiroop met Slechts 2 Ingrediënten 🤒

Hoesten kan behoorlijk vervelend zijn, vooral als het gepaard gaat met een pijnlijke, kriebelende keel. Terwijl de winkels vol liggen met hoestsiropen, zit er vaak een overvloed aan kunstmatige ingrediënten in. Maar wist je dat je een effectieve hoestsiroop kunt maken met slechts twee natuurlijke ingrediënten? In dit blog laten we je zien hoe je een eenvoudige, zelfgemaakte hoestsiroop kunt bereiden met biologische bruine uien en rauwe honing (of manuka honing).

Benodigdheden:

- 1 biologische bruine ui, dun gesneden

- Rauwe honing (of manuka honing)

- Optioneel: 1 teentje knoflook en verse tijmblaadjes voor extra immuniteitsvoordelen

Instructies:

1. Begin met het steriliseren van een glazen pot om je hoestsiroop in te bewaren. Dit kun je doen door de pot en deksel in kokend water te plaatsen en ze grondig te laten drogen.

2. Snijd de biologische bruine ui in dunne plakjes en plaats ze in de gesteriliseerde pot.

3. Bedek de gesneden uien volledig met de rauwe honing. Als je de siroop extra krachtig wilt maken, kun je manuka honing gebruiken.

4. Sluit de pot goed af met de deksel en zet hem op een warme, donkere plaats. Laat het mengsel ten minste 24 uur rusten. Tijdens deze rustperiode zal de honing dunner worden en de ui doorschijnend.

5. Na 24 uur is je hoestsiroop klaar om te worden gezeefd. Giet het mengsel door een fijne zeef in een andere gesteriliseerde pot, en bewaar de vloeistof in een luchtdichte container.

6. Wanneer je merkt dat je keel begint te kriebelen en je een hoestbui voelt aankomen, neem dan gewoon een lepel van je zelfgemaakte hoestsiroop. De natuurlijke ingrediënten kunnen helpen om de irritatie te verlichten en je keel te kalmeren.

Extra Immuniteitsboost:

Om je immuunsysteem een extra boost te geven, kun je overwegen om een teentje knoflook uit te persen en toe te voegen aan je hoestsiroop. Knoflook staat bekend om zijn krachtige antibacteriële en antivirale eigenschappen. Je kunt ook enkele verse tijmblaadjes toevoegen, die bekend staan om hun verzachtende effecten op de luchtwegen.

Het maken van je eigen hoestsiroop is niet alleen eenvoudig, maar het stelt je ook in staat om de controle te hebben over wat je in je lichaam stopt. Geef dit natuurlijke huismiddeltje een kans de volgende keer dat je met een vervelende hoest wordt geconfronteerd. Het is een geweldige manier om verlichting te vinden zonder de toevoeging van kunstmatige ingrediënten. Vergeet echter niet om bij aanhoudende symptomen altijd een arts te raadplegen. Blijf gezond!

Terug naar blog

Ontdek De Ideale Honing voor dit Recept: