Propolis

Filter

0
Onbeperkt

Wat is propolis?

Propolis is een donkerbruinachtig, natuurlijk, uniek en lijmachtig product van de honingbijen. Honingbijen maken propolis uit knoppen, sap van planten en bomen. Proplis wordt door de honingbijen gemaakt om onder andere bacteriën, virussen schimmels en andere micro-organismen in de bijenkorf te doden. Hiervoor brengen de bijen een dunne laag propolis aan op de binnenkant van de honingraatcellen voor het broed. Ook wordt propolis gebruikt door de honingbijen om gaten en kieren in de bijenkorf te dichten en om wanden te bekleden. Propolis is daarnaast hard en broos, maar krijgt rond 22-23 graden kleverige vorm. 
 

Propolis kopen?

Wanneer je op zoek bent naar propolis ben je bij Honingwinkel.nl aan het juiste adres. We verkopen propolis van de hoogste kwaliteit. Per gebied, seizoen en bijennest verschilt de samenstelling van propolis. De meest voorkomende kleur van propolis, is donkerbruin, maar rood, zwart, wit en groen zijn kleuren die ook voor kunnen komen. De reden van deze variatie is dat er een groot aantal substanties door de bijen worden gebruikt.

Hieronder zie je de vaste grondstoffen; 
Balsem (iets meer dan de helft);
Was (30%)
Etherische olie (10%) en 
Pollen (5%) 

Bijen verzamelen in de noordelijke gebieden de benodigde materialen van Coniferen en Populier en in zuidelijkere /warmere gebieden vaak van Clusia en Dalechampia.

 

Hoe gebruik je Propolis?

Bijen propolis wordt inwendig en uitwendig toegepast in de vorm van;  
Propolis tandpasta;
Propolis tinctuur;
Propolis druppels;
Propolis siroop;
Propolis poeder;
Propolis tabletten en propolis capsules;
Propolis spray;
Propolis cremes, propolis zalf en nog veel meer…
 
Voor nadere informatie over hoe de propolis producten dienen te worden gebruikt, wil ik je vragen om naar de specifieke site op deze website te gaan waar de propolis-artikel wordt verkocht. Daar kun je meer achtergrondinformatie vinden met betrekking tot het specifieke propolis product.

Raadpleeg eerst je huisarts voordat je propolis gebruikt wanneer je allergisch bent op bijenproducten. Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar.

 

Hoe wordt Propolis bewaard?

Propolis-artikelen dienen op kamertemperatuur bewaard te worden.Naast propolis heeft honingwinkel.nl ook verschillende soorten honing, biologische honing, streekhoning, Manuka honing en Koninginnebrij in het assortiment.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies