Manuka honing voor het slapen - Honingwinkel

Manuka honing voor het slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Het vinden van natuurlijke remedies die ons kunnen helpen ontspannen en gemakkelijker in slaap vallen, is een prioriteit geworden voor velen. Een van de opvallende oplossingen die de laatste tijd in populariteit is gestegen, is Manuka honing. In deze blog duiken we dieper in op de voordelen van Manuka honing voor het slapen en hoe je deze kunt integreren in je routine voor een goede nachtrust.

Wat is Manuka honing?

Manuka honing is een speciale soort honing die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen uit de bloemen van de Manuka-struik, inheems in Nieuw-Zeeland. Wat Manuka honing onderscheidt van andere honingsoorten is het hoge gehalte aan methylglyoxal (MGO), een verbinding met krachtige antibacteriële eigenschappen. Naast MGO bevat Manuka honing ook andere bioactieve stoffen die bijdragen aan de vele gezondheidsvoordelen ervan. Wij bieden gehaltes vanaf MGO 100 tot MGO 1500

Manuka honing en slaap:

De kalmerende eigenschappen van Manuka honing kunnen helpen om een goede nachtrust te bevorderen. Het wordt algemeen erkend dat het consumeren van een kleine hoeveelheid honing voor het slapengaan kan bijdragen aan het stimuleren van de afgifte van tryptofaan in de hersenen. Tryptofaan is een aminozuur dat de aanmaak van serotonine bevordert, een neurotransmitter die bekend staat om zijn ontspannende en kalmerende effecten.

Bovendien kan de aanwezigheid van methylglyoxal in Manuka honing bijdragen aan het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde spijsvertering, beide essentiële factoren voor een goede nachtrust. Een gezonde spijsvertering zorgt ervoor dat ons lichaam 's nachts beter kan rusten en herstellen.

Hoe Manuka honing te gebruiken voor het slapen:

Het integreren van Manuka honing in je avondroutine is eenvoudig. Hier zijn een paar suggesties:

    1. Manuka honingthee: Voeg een theelepel Manuka honing toe aan een kopje kamillethee of warm water. Drink deze ontspannende drank ongeveer een uur voor het slapengaan. ( In plaats van kokend heet water, kun je beter warm water gebruiken om honing op te lossen. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, zodat de voedingsstoffen in de honing behouden blijven.)

    2. Manuka honing en warme melk: Meng een theelepel Manuka honing in een glas warme melk. Dit klassieke slaapmengsel kan je helpen ontspannen en kalmeren voor het slapengaan.

    3. Manuka honing als zoetstof: Gebruik Manuka honing als natuurlijke zoetstof in je avondsnack. Voeg het toe aan een kommetje Griekse yoghurt of havermout voor een rustgevende en voedzame snack.

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je slaapkwaliteit te verbeteren, kan Manuka honing een waardevolle toevoeging zijn aan je routine voor het slapengaan. Met zijn kalmerende eigenschappen en diverse gezondheidsvoordelen biedt het een heerlijke en effectieve oplossing voor een goede nachtrust. Probeer Manuka honing uit en ervaar zelf de magie ervan. Zorg er echter altijd voor dat je kiest voor hoogwaardige, authentieke Manuka honing van een betrouwbare bron, zoals de honingwinkel, om te profiteren van de maximale voordelen die het te bieden heeft.

Bekijk ons assortiment met manuka honey producten: 

- Manuka MGO 135 

- Manuka MGO 400

- Manuka honing MGO 850

- Manuka honing MGO 1350

- Manuka mond spray

- Manuka honing siroop 

Terug naar blog

Ontdek echte Manuka Honing