info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Anzer bali

Filter
0
Onbeperkt
Weergave:


Bezig met laden...
Anzer Bali (Anzer Honing) 250G (S.S. Köy Kooperatifi)

Snel bekijken

(0)
Niet op voorraad
Anzer Bali (Anzer Honing) 250G (S.S. Köy Kooperatifi)

Anzer Bali (Anzer Honing) 250G (S.S. Köy Kooperatifi)

(0)
€ 49,99

Wat is Anzer Bali (Anzer Honing)?
Anzer Bali (honing) wordt door de honingbijen geproduceerd op het plateau van het dorp Anzer  in de provincie Rize in Turkije. Op dit plateau groeien jaarlijks ongeveer 500 soorten bloemen waarvan 90 soorten alleen maar hier voorkomen. Omdat op dit plateau geen bomen zijn, komen er geen pollen van bomen in deze honing. Deze honing is bekend door haar geneeskundige werking. Daardoor is de honing relatief duur en kan men er moeilijk er aankomen.

Wegens de hoogte van het plateau kunnen honingbijen alleen in de maanden juni, juli en augustus honing verzamelen. Het komt voor dat in sommige jaren bijen geen honing kunnen verzamelen wegens weersomstandigheden.

De echte Anzer Honing wordt gecertificeerd door een van de gerenommeerde universiteiten van Turkije, genaamd Hacettepe Universitesi. Hacettepe Universiteit doet deze certificering alleen bij de Imkers coöperatie genaamd “S.S. Anzer Ballikoy Kooperatifi” omdat alle imkers die Anzer Honing produceren aangesloten zijn aan deze cooperatie.

Hoe wordt Anzer Bali geproduceerd?
Bijenkasten worden vanaf de eerste week van juni naar het Anzer Plateau gebracht waarna uiterlijk 20 augustus het seizoen afsluit. Dan ruimen de imkers hun kasten op en gaan naar hun lagergelegen dorpen. In de tussen liggende periode wordt door de honingbijen gemiddeld per kast 3 kg Anzer honing verzameld.
De verzamelde honing wordt na afsluiting van het seizoen geslingerd door de imkers en ingeleverd bij de Imkers Coöperatie ter verkoop aan particulieren.

Hoe dient je Anzer Bali (honing) te gebruiken?
Een koffielepel Anzer Bali neem je een keer per dag in op je nuchtere maag minimaal half uur voor ontbijt. Ook wordt in sommige situaties geadviseerd om drie keer per dag in te nemen. In dat geval dient je liever minimaal drie uur na het eten een koffielepel Anzer Honing in te nemen.

Kinderen jonger dan 1 jaar en mensen met allergie voor bijenproducten dienen deze honing niet te gebruiken.


 

Anzer Bali (honing) wordt door de honingbijen geproduceerd op het plateau van het dorp Anzer  in de provincie Rize in Turkije. Op dit plateau groeien jaarlijks ongeveer 500 soorten bloemen waarvan 90 soorten alleen maar hier voorkomen. Omdat op dit plateau geen bomen zijn, komen er geen pollen van bomen in deze honing. Deze honing is bekend door haar geneeskundige werking. Daardoor is de honing relatief duur en kan men er moeilijk er aankomen.
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.